Kirkonkokous 21.08.1864

Viite: http://digi.narc.fi/digi/view.ka?kuid=8557809

Pöytäkirja kirjoitettu Sakkolan Pitäjän kirkossa sunnuntaina sinä 21. päivänä Elokuusa 1864

Koska hamasta siitää ajasta kuin Tullipaikat asetettiin Wenäen Keisari Waltakunnan ja Suomen maan rajalle suuri valitus on ollut yleisesti ja etenkin Metsäpirtin Kappelin Seurakunnan asukkailla, sen rasituksen ylitse, ettäkuin heidän pitää reissuman Pietarin kaupunkiin eri niihen pitäjin Ingerin maassa jotka ovat Ladokan meren tienoissa, niin heidän täyty kulkeman Sirkansaaren kautta Rautun Pitäjään, jossa Tullipaikka on, joka tekee heille 30 virstaa väärää, josta vaivasta he voisit päästä jos tullipaikka olisi asetettu Tapparin kylään aivan Ladokan rannalle.
Niin useammat tämän Pitäjän miehet ovat allekirjoitetun Seurakunnan Kirkkoherran tykönä anoneet kirkon kokousta, jossa je saisivat tilaisuuden että yhdistä anomuksensa siitä, että kruunu vapauta heitä niin tetystä rasituksesta, jonka tähteen allekirjoitettu täyttääksensa tätä heidän anomustansa on kuulutuksessa tämän kirkon kokouksen pitämisestä ilmoittanut tämän asian myöskin tulevan tutkisteltavaksi.
Sitten kuin allekirjoitettu esitysmies oli niille Kirkon kuoriin kokoontuneille Seurakunnan jäsenille selittänyt tämän asian niin kuin edelläpäin on nainittu, niin he kaikki yksimielisesti todistivat ej ainoastansa että heillä oli suuri rasitus vaiva ja ajan kulukki siitä kuin heidän pitää reisuman Pietarin Kaupungiin eli niille tienoille Ingerinmaassa jotka ovat Ladokan meren ja Nevan virran rannoilla, niin heidän täytyi kulkeman Sirkansaaren Rautussa olevan Tullipaikan kautta joka tekee heille 30 virstaa väärää männessä ja saman verta kotiin tullessa. Mutta myös, että matkustajat joutuuvat usiasti suureen kiusauksen että salaa vaeltaa suoraa tietä, jonka kautta he rikkovat Korkeita asetuksia vastaan ja saattavat itsellensä myös vahingon.
Tästä syystä kaiakki tämän kirkonkokouksen jäsenet yhdistyivät siihen että alamaisuuden anoa, että H. K. Majestetinsä armosta tahtois vapauuttaa heitää tästää vaivasta että kulku Wiinajan maalle Sirkansaaren Tullipaikan kautta, että jos se voisi olla mahdollinen että asetta Tulli paikka Tapparin kylään tässä Sakkolan Pitäjässä, joka kylä on rajalla ja Ladokan suren rannalla, ja voisi sopia hyvin että Tulli miehet Saunasaarelta tähän kylään muudettaisiin, etenkin kuin, mainittua Tapparin kylän kautta vanhudesta on kulkenut talvella tie, osittai liki meren rantaa myöden, van enämmin maata myöten kylän lävitse, jota tietä suuri osa Pyhjärven Pitäjästä myös vaeltavat.
Wiimeksi päätettiin, että ote tästä Pöytäkirjast tulee lähetettäväksis Kenrali Tulli direktörille Wapaherralle ja Ritarille Herra von Bornille Helsinkiin nöyrimmällä anomuksella että saada tämä asia hyvään lopulliseen päätökseen.
Ylös luettu okiaksi katsottu ja allekirjoituksilla vahvistettu
Kirkonkokouksen puolesta
Thomas Koiranen (puumerkki)
Gabriel Hyytiä (puumerkki)

Klikkaamalla karttaa avautuu suurempi kartta.

Tiedosto: kk-18640821.htm
Laadittu: 30.10.2013
Päivitys: 30.10.2013
Ylläpito: Kalevi Hyytiä