Tampereen Seudun Metsäpirttikerho

METSÄPIRTIN PITÄJÄJUHLA  LEMPÄÄLÄSSÄ 2. -3.7.2005 

Pitäjäjuhlien pääjärjestäjänä oli Kirvesmäkikerho ry. ja tukena Tampereen Seudun Metsäpirttikerho. Juhlien keskuspaikkana oli Manttaalitalo Lempäälän keskustassa.

Tampereen kerho keräsi Manttaalitalolle käsityönäyttelyn koko viikonlopun ajaksi. Tampereen Seudun Metsäpirttikerhon toiminnassa "kästöihe tekemine on olt nii lustii jot!"

Tampereen seutulaiset järjestivät "Kohvi-Pirtin" kokoontumispaikaksi Manttaalitalolle lauantaina. Kahvio ja juhlasali olivat myös käytettävissä koulupiirien ja sukujen tapaamisiin. Yhteisessä ohjelmassa oli yhteislaulua, sukutarinan kerrontaa ja Larin Parasken runokooste sekä diaesitys, joka sisälsi kuvia nykypäivän Metsäpirtistä, siellä pidetyn vuoden 2004 pitäjäjulan tapahtumakuvia ja perinne- ja kulttuurityöryhmän esittelyn.

Lauantaina tehtiin kiertoajelu pääkohteena Sakkola-museo Lempäälässä.

Lauantain iltajuhla pidettiin hotelli Kanavassa.

Sunnuntaiaamu aloitetettiin seppeleen laskulla Lempäälän vahalla hautausmaalla Pyhän Birgitan kirkon alueella. Tämän jälkeen pitäjäjuhlat jatkuivat jumalanpalveluksella, kenttälounaalla ja pääjuhlalla Manttaalitalolla.

PITÄJÄJUHLASSA NÄYTETTY DIAESITYS PPT-tiedostona. (Esityksen katselu vaatii MS PowerPoint ohjelman tai ilmaisen OpenOffice ohjelman, joka voidaan ladata internetistä osoitteesta http://fi.openoffice.org. Tällä ohjelmalla ei taustamusiikki toimi). Sama esitys Adobe Acrobat PDF-tiedostona.

KÄSITYÖNÄYTTELY kuvasarja PDF-tiedostona.


Tiedosto: pitajajuhla_2005.htm
Laadittu: 06.02.2005
Päivitetty: 09.04.2006