Ohje:Sivujen muokkaaminen

Metsapirtti

Versio hetkellä 27. lokakuuta 2014 kello 07.46 – tehnyt Nedergard (keskustelu | muokkaukset)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Ohjeita Metsäpirtti-Wikin muokkaamiseen.

Sisällysluettelo

Uuden sivun luominen

Uusi sivu luodaan yksikertaisimmillaan kirjoittamalla hakuruutuun halutun sivun nimi. Jos sillä nimellä ei ole vielä sivua, saat kehotuksen "Voit luoda aiheesta uuden sivun." Napsauta linkkiä ja pääset muokkaamaan uutta sivua.

Toinen vaihtoehto on kirjoittaa halutun sivun nimi tämän wikin osoitteen perään:

http://www.metsapirtti.net/wiki/index.php/

Esimerkiksi siis http://www.metsapirtti.net/wiki/index.php/Hatakkala, jonka jälkeen napsautetaan "muokata tätä sivua" -linkkiä.

Jos halutulla nimellä on jo sivu, tarkista, voisitko muokata lisätä tekstisi sinne. Jos olemassa oleva sivu käsittelee toista aihetta, lisää sivusi nimeen täsmenne sulkeisiin. Esimerkiksi:

  • Haapsaari (kylä)
  • Haapsaari (suku)

Sivun siirtäminen

Jos sivun nimeen pääsi pujahtamaan kirjoitusvirhe, napsauta sivun yläreunassa olevaa "siirrä" -painiketta ja siirrä sivu oikealla nimelle. Järjestelmä varoittaa, jos halutulla nimellä on jo olemassa sivu. Jos samasta aiheesta on jo sivu, kopioi tekstisi sille sivulle. Jos aihe on eri, anna sivullesi täsmennys sulkeisiin.

Oman hiekkalaatikon luominen

Jos haluat testata muokkaamista, voit luoda itsellesi hiekkalaatikon. Napsauta käyttäjätunnustasi sivun oikeassa yläkulmassa. Lisää käyttäjäsivusi osoiterivin perään "/Hiekkalaatikko" (tai muu vastaava nimi). Paina Enter-painiketta ja napsauta sitten "muokata tätä sivua" -linkkiä. Kirjoita jotain sivulle ja tallenna se. Nyt voit kokeilla muokkaamista.

Oman hiekkalaatikkosivusi löydät helposti uudelleen, kun lisäät käyttäjäsivullesi wikikoodin

  • [[Käyttäjä:käyttäjätunnuksesi-tähän/Hiekkalaatikon nimi]].

Sivujen muokkaaminen

Sivuja muokataan napsauttamalla "muokkaa" -painiketta. Sivujen muokkaaminen on helppoa ja tavallisen tekstin kirjoittamiseen ei tarvitse tuntea juuri lainkaan wikikoodia. Yleisimmät muotoilukoodit löytyvät suomekielisen Wikipedian sivulta.

Aiheesta muualla

Henkilökohtaiset työkalut